Rask Levering
Alltid fri frakt over 1000 kr.
30 dages returrett
Avhent i butikk
Rask Levering
Alltid fri frakt over 1000 kr.
30 dages returrett
Avhent i butikk
  • ...

Malekar

Malebrett gjør det enklere for deg å male. Ikke bare gjør den det enkelt å fordele malingen på rullen når du maler, men den bidrar også til å minimere malingssøl, noe som betyr mindre rengjøring for deg. Til tross for at det er et enkelt maleredskap, er et malebrett et godt hjelpemiddel i malerarbeidet.
7 produkter
Rullesett Velour Fine Quick
Fra kr 149
Rullesett Microlon Ø38mm - Flügger - NYTT DESIGN
Fra kr 179
+ evt. lev. kostnader
Basic Rullesett 7880
Fra kr 99,95
+ evt. lev. kostnader
Resirkulert plastpose til rullespann - 50 stk.
Fra kr 109
+ evt. lev. kostnader
Prem. Malekar 7040
Fra kr 31,95
Prem. Malekar Innlegg
Fra kr 17,95
Viser 7 produkter av 7

Hvorfor trenger du et malerbrett?

Når du skal male, er et malerbrett et godt hjelpemiddel i malearbeidet. Brettet er utstyrt med et rom for selve malingen, der du dypper malingsrullen og deretter ruller den over den rillede overflaten på brettet. Den rillede overflaten på brettet fordeler malingen optimalt på rullen og forhindrer samtidig at du søler maling og må rydde opp etterpå.


Velge et malerbrett

Malebrett finnes i mange forskjellige størrelser og former. Når du skal velge malebrett, er det først og fremst viktig at bredden på brettet passer til bredden på malerullen din. Vær derfor oppmerksom på at malingsrullen ikke må være større enn malerbrettet, for da vil ikke rullen kunne dyppe eller rulle ordentlig på den rillede platen i brettet.

I tillegg til å sørge for at du velger et malebrett som er stort nok i bredden til malerullen, bør du velge malebrett ut fra hvilken type brett som passer best til malerjobben og malingen du skal bruke.

Du kan velge små malebrett til malejobber med små malerruller, som maling av dører, kjøkkendører, karmer, lister eller andre mindre malejobber. Skal du male større flater som vegger, tak eller gulv, kan det være en fordel å bytte ut malingsbrettet med en malingsbøtte. En malingsbøtte rommer en større mengde maling, slik at du ikke trenger å fylle på malingsbøtten like ofte som hvis du bruker et malingsbrett. Malingsspannet er i likhet med malingsbrettet også utstyrt med en riflet side innvendig, som fordeler malingen og forhindrer at du søler maling.

Du kan også finne malerbrett som sett som leveres med en malervals i passende størrelse. Du kan velge mellom mange forskjellige størrelser, avhengig av hvilken type som passer til ditt malerprosjekt.


Eliminer rengjøring med rulle- eller bøtteposer

Rengjøring av malingsbrett, malingsspann, malerruller og pensler er en del av enhver malerjobb. Men du kan faktisk unngå en del av rengjøringen hvis du bruker poser. Bøtteposer til bruk i malingsspannet eller malingsbrettet gjør rengjøringen unødvendig. De legges enkelt i bøtta eller trekkes over malerbrettet før du heller i malingen, og kan deretter enkelt fjernes og kastes. Du sitter igjen med en ren malingsbøtte eller et rent malingsbrett som er klart til neste maleprosjekt.

Bøtteposer gjør ikke bare rengjøringen enkel. Det gjør også maleprosessen raskere hvis du har behov for å bytte mellom ulike farger. Her kan du enkelt ta av posen og bytte den ut med en ny farge.

Posene er også nyttige hvis malejobben strekker seg over flere dager. Posene kan brukes til å pakke inn pensler eller malerruller i, slik at de ikke tørker ut før neste malejobb.


Rengjøring av malingsbrett

Hvis du ikke har brukt rulle eller bøttepose, bør malingsbrettet rengjøres etter at du er ferdig med å male. All malingen skal vaskes av, slik at den er klar til bruk igjen neste gang du skal male. Rengjøringen avhenger av hvilken type maling du har brukt. Hvis du har brukt en vannbasert maling, kan du vaske skuffen, rullen og penslene med såpe og vann. Du kan også bruke grunning. Hvis du derimot har brukt oljebasert maling, er det litt vanskeligere å rengjøre etterpå. Derfor er det en god idé å bruke malebrettposer når du bruker oljebasert maling. Hvis du har malt med oljebasert maling, er det best å rengjøre med penselrens. Malingen som ikke kan fjernes helt, kan du la tørke slik at malingen stivner og ikke påvirker neste gang du skal male og bruke malingsbrettet.