Rask Levering
Alltid fri frakt over 1000 kr.
30 dages returrett
Avhent i butikk
Rask Levering
Alltid fri frakt over 1000 kr.
30 dages returrett
Avhent i butikk
  • ...

Algefjerner

Alger vokser på fuktige og skyggefulle overflater, noe som gjør tredekk og andre utsatte overflater skjemmende. Algefjerner er derfor et effektivt rengjøringsprodukt for å bekjempe alger. Med algefjerner kan du bli kvitt algeforekomster på en skånsom måte, både for overflatematerialet og miljøet. Ikke bare får du tilbake det vakre tredekket ditt, men du sørger også for at algene ikke hindrer vannet i å renne av overflaten. Dette forhindrer også skader på overflaten og forlenger levetiden til tredekket eller andre steder der det vokser alger.
4 produkter
Flügger Facade Anti-green - Algefjerner
Fra kr 159
+ evt. lev. kostnader
Flügger Facade Anti-green Spray - Algefjerner
Fra kr 89,95
Trykksprøyte 3 l - Flügger
Fra kr 109
+ evt. lev. kostnader
Trykksprøyte 6 L - IK Multi Pro 9
Fra kr 1 999
Viser 4 produkter av 4

Hva er algefjerner?

Algefjerner, eller algemiddel, er et algedrepende middel til utendørs bruk. Med algefjerner kan du raskt og effektivt bli kvitt alge- og mosebelegg og skape en ren overflate for videre behandling. Algefjerner er dessuten et langtidsvirkende produkt som er godkjent av Miljøstyrelsen, slik at du kan bekjempe alger på en skånsom måte uten å skade omgivelsene eller overflaten som behandles.

Du kan velge å spraye algefjerneren på overflaten eller påføre blandingen direkte på det utsatte området.


Hvorfor bør du bruke algefjerner?

Det er mange gode grunner til at det er viktig å fjerne algebelegg utendørs. Først og fremst gjør algeforekomster ingenting for utseendet på terrassen, treverket, murverket eller balkongen.

Men alger kan også skade overflaten og forkorte levetiden. Dette gjelder spesielt hvis det er mer utsatte overflater som treterrasser eller treverk som er rammet. Algesporer i belegget kan gjøre det vanskelig for regnvann å renne av overflaten. Vannet trenger da inn i treverket der fuktigheten blir fanget. I verste fall kan dette føre til fuktskader og råte i treverket.

Algebelegg kan også skade mer slitesterke overflater som flisene på terrassen, som også kan bli glatte å gå på med algebelegg. Det øker også risikoen for frostsprengning. Det er derfor viktig å bruke algefjerner før algesporer kan skade utendørs overflater.


Hva kan algefjerner brukes til?

Algefjerner kan brukes på mange forskjellige materialer utendørs der det har dannet seg alger eller mose. Du kan bruke algefjerner på alt fra treverk til murstein, sement- eller betongfasader, flis- og treterrasser, hagemøbler av tre eller plast og drivhus.


Den beste tiden å behandle med algefjerner

Det anbefales å bruke algefjerner to ganger i året for å rengjøre utendørs overflater for alger og andre avleiringer. Samtidig forebygger det skader som algeavleiringer kan forårsake.

Den første behandlingen med algefjerner startes om våren. På dette tidspunktet, når det ikke lenger er nattefrost, må alle algesporer bekjempes slik at de ikke bygger seg opp utover våren og sommeren.

Den andre behandlingen med algefjerner bør gjøres om høsten, da algene vil vokse igjen når vårens og sommerens mildere temperaturer går over i høstens våtere og kaldere vær.

Når du behandler med algefjerner, bør du ikke starte arbeidet hvis det er meldt regn i løpet av 6 timer etter behandlingen.


Slik bruker du algefjerner

  • Begynn med å fortynne algefjerneren som angitt under blandingsforhold på produktet.
  • Spray algefjerneren eller påfør blandingen direkte på overflaten slik at algene blir grundig dekket.
  • Du vil se en effekt av algefjernerbehandlingen etter kort tid.
  • Vent imidlertid med å fjerne de døde algene til 2 dager etter behandlingen. Bruk en stiv børste og vann til å rengjøre overflaten for døde alger.
  • For effektiv rengjøring kan du også bruke fasaderens før rengjøring med algefjerner og videre behandling med maling eller trebeskyttelse.