Rask Levering
Alltid fri frakt over 1000 kr.
30 dages returrett
Avhent i butikk
Rask Levering
Alltid fri frakt over 1000 kr.
30 dages returrett
Avhent i butikk
  • ...

Tapetoppløser

Tapetstripping kan gjøres på forskjellige måter. Det viktigste er å bruke riktig verktøy, slik at du ikke skader underlaget. Dette gjelder spesielt når du skal fjerne tapet på gipsplater, der noen verktøy kan være for harde. For å rengjøre tapet kan du bruke alt fra tapetmykner til tapetdamper. I kombinasjon med tapetfjernerverktøy kan du fjerne tapet fra alle overflater, slik at de er klare for ny og videre behandling.
1 produkt
Fiona Wallpaper Remover - Tapetfjerner
Fra kr 139
+ evt. lev. kostnader
Viser 1 produkter av 1

Hva brukes til tapetstripping

Når du skal fjerne tapet, finnes det ulike måter og verktøy du kan bruke for å fjerne tapet fra en overflate. Valg av verktøy og metode avhenger av hvor mye og hvor gammelt tapet du skal fjerne, hvor mange lag med tapet det er og hvilken overflate du skal fjerne tapetet fra. Det kan være lurt å kombinere flere metoder for å få med seg hele tapetet. Dette gjelder spesielt hvis tapetet sitter fast i underlaget, som for eksempel gamle tapeter, eller hvis det er flere lag med tapet. Det kan være vanskelig å myke opp og løse opp alle tapetlagene med en tapetoppløser uten også å bruke en tapetskrape, spatel eller andre verktøy.


Du kan bruke den til å rense tapet:

  • Tapetkutter
  • Tapetstripper
  • Spatel
  • Tapetskraber
  • Grovt sandpapir
  • Tapetoppbløter

Fjerne tapet på gipsvegg

Alle typer verktøy, samt tapetoppbløtere og tapetdampere, kan brukes til å rengjøre tapet på alle typer overflater unntatt gipsplater. Når du fjerner tapet fra gipsvegger, kan noen verktøy skade gipsveggen. Tapetfjerning på gipsplater krever derfor en annen teknikk for å unngå å skade overflaten.

Når du skal fjerne tapet fra gipsvegger, bør du holde deg unna verktøy og i stedet bruke tapetoppbløter, tapetdamper eller tapetrens.


Hvordan fjerne tapet gjennom rensing

Med de riktige verktøyene blir det ikke en langsom eller tungvint prosess å fjerne tapet. Ved å kombinere flere metoder blir arbeidet både raskere og enklere. Vær oppmerksom på at denne metoden ikke kan brukes til å fjerne tapet på puss. Bruk i stedet tapetmykner eller lignende for å fjerne tapetet, og unngå verktøy som kan skade overflaten.

  • Begynn med å skrape i tapetet med en tapetskrape. Gjør mange strøk slik at det blir flere spor ned i underlaget. Du kan også slipe med grovt sandpapir.
  • Påfør tapetmykner i et jevnt og fyldig lag med en malerrulle eller limpensel.
  • La tapetmykneren sitte i 5-20 minutter, og deretter kan tapetet fjernes. Hvis det er steder der tapetet fortsatt sitter fast, kan du skrape med en tapetskrape eller spatel.
  • Gjenta behandlingen om nødvendig.