Rask Levering
Alltid fri frakt over 1000 kr.
30 dages returrett
Avhent i butikk
Rask Levering
Alltid fri frakt over 1000 kr.
30 dages returrett
Avhent i butikk
  • ...

Rullesparkel

Hos Flügger kan du få sparkelmasse til hjemmet ditt med rullesparkel og sandsparkel. Velg mellom ulike påføringsmetoder for å oppnå det beste resultatet


Hvilken type sparkelmasse skal du velge?

Ta en titt på vår guide og få hjelp til å velge riktig sparkel for akkurat ditt prosjekt.


Se også verktøy for sparkel: Sparkelværktøy

7 produkter
Medium Rullesparkel - Flügger Sandplast LSR
Fra kr 699
+ evt. lev. kostnader
Grov Rullesparkel - Svanemerket - Flügger Sandplast LGS Pro
Fra kr 769
Flügger Sandplast LB - bazooka sparkel
Fra kr 699
+ evt. lev. kostnader
Våtromssparkel Rulle - Flügger Filler Pro H20 - Svanemærket
Fra kr 909
+ evt. lev. kostnader
Viser 7 produkter av 7

Hva er rullesparkel?

Rullespartelmasse er en spesiell sparkelmasse som er utviklet for et spesifikt formål, nemlig å rulles ut på overflater med en malerrulle. Det er noen helt spesielle fordeler ved å bruke rullespartelmasse fremfor andre sparkelmasser som du ellers ville brukt til fullsparkling.

For det første får du mye for pengene, siden rullesparkelmasse stort sett ligger på samme prisnivå som de fleste andre sparkelmasser. Samtidig er rullespartelmasse svært enkelt å påføre på veggene. Dette skyldes at prosessen er svært lik den du bruker når du påfører vanlig veggmaling. Alt du trenger er en malerrulle, en malingsbøtte og sparkelmassen. Deretter kan du dyppe rullen i bøtten, begynne å male den valgte overflaten og jevne ut sparkelaget med en sparkelspade. Vi anbefaler vårt kvalitetsprodukt Flügger Filler Pro Roll, som har maksimal fyllkapasitet, er svanemerket og egner seg perfekt til maling av tak og vegger.

Du kan også velge en kombinasjon av rulle- og sprøytesparkel, som for eksempel Flügger Sandplast LSR. Fordelen med et slikt produkt er at du selv kan velge hvilken påføringsmetode du vil bruke i maleprosjektet. Du kan enten påføre med en airless-sprøyte eller male med en tradisjonell malerulle.


Slik bruker du rullesparkel

Nedenfor finner du alt du trenger å vite om rullesparkelmassse og hvordan du påfører dem.
  • Sørg for å dekke til gulv, overflater og møbler grundig. Fjern deretter skruer og spiker, og fjern løs puss fra veggen.
  • Dypp rullen i litt vann. Påfør deretter rullespartelen (vi anbefaler Filler Pro Roll) på rullen - i et jevnt og fyldig lag, slik at rullen har rikelig med sparkel å jobbe med.
  • Fordel sparkelmassen i jevne og faste bevegelser på veggen. Prøv så langt det er mulig å påføre et lag på ca. 2 mm - det er bedre å bruke for mye sparkelmasse enn for lite.
  • Veksle mellom en stor og en liten malerulle avhengig av størrelsen på flatene du skal male. Hvis du skal male et høyt veggparti eller et tak, gjør du deg selv en tjeneste ved å bruke et forlengerskaft til malerullen.
  • Det er vigtigt, at spartelmassen ikke udtørrer inden du er færdig med projektet og har påført al rullespartlen, så undgå for lange pauser og ophold.
  • Når du er ferdig med å påføre sparkelmassen, må den glattes ut. Til denne delen av jobben kan du bruke en vanlig bred sparkel. Det er lurt å begynne fra den ene siden og jobbe seg mot den andre.
  • Når sparkelmassen har tørket, sliper du overflaten med sandpapir (korn 100-120 om nødvendig). Det anbefales å bruke støvmaske når du pusser.
Nå er veggen klar for videre behandling - kanskje maling eller glassfilt eller glassvev.

Kan jeg også bruke sprøytesparkel?


Ja, du kan faktisk også bruke sprøytesparkel til å rulle på, da sprøytesparkel har omtrent samme viskositet som vanlig rullespartel. Hvis du skal sparkle mange kvadratmeter, kan det være en god idé å kjøpe en eller to bøtter med rullespartel og deretter poser med sprøytesparkel til resten. Da sparer du både emballasje og penger, siden du bruker sprøytesparklen i poser til å fylle bøttene som inneholdt rullespartel. Du skjærer ganske enkelt en spalte i posen med sparkelmasse og heller den i den tomme rullebøtta. Du kan selvfølgelig også bruke sparkelmassen hvis du velger å bruke en sparkelmassesprøyte.