Rask Levering
Alltid fri frakt over 1000 kr.
30 dages returrett
Avhent i butikk
Rask Levering
Alltid fri frakt over 1000 kr.
30 dages returrett
Avhent i butikk
  • ...

Tapetfjerner

Det kan være mange grunner til at tapeter må skiftes ut. Det kan være at veggene trenger nye farger eller et nytt uttrykk, eller kanskje du har flyttet til en ny bolig med gamle tapeter som ikke passer til din stil og innredning. Uansett årsak kan du enkelt og raskt fjerne tapetet selv med tapetfjerner. Det finnes mange typer tapetfjernere, så du kan finne den som passer best til den typen tapet du ønsker å fjerne.
1 produkt
Fiona Wallpaper Remover - Tapetfjerner
Fra kr 139
+ evt. lev. kostnader
Viser 1 produkter av 1

Slik fjerner du tapet

Tapet kan fjernes på flere forskjellige måter. Fremgangsmåten avhenger av hvilken type tapet du ønsker å fjerne og hvilket underlag du har å gjøre med. Du kan bruke de mest typiske tapetfjernerne som tapetfjerner og tapetskraper på de fleste typer vegger. Det samme gjelder tapetdamperen som tapetfjerner, som er mer tidkrevende enn andre metoder. På den annen side er det den mest miljøvennlige måten å fjerne tapet på, ettersom den kun bruker vanndamp.

Vær imidlertid oppmerksom på at en tapetdamper ikke bør brukes på gipsvegger, da den vil skade gipsveggen.

Tapetmykner

Tapetmykner er en væske som, tilsatt vann, kan påføres direkte på veggen med en malerull eller pensel. Tapetmykneren trenger inn i tapetet og myker opp tapetklisteret eller tapetlimet, som deretter kan skrapes av med en spatel. Tapetmykner som tapetfjerner er en enkel og lettvint måte å fjerne gamle tapeter på. Men du kan gjøre det enda enklere ved å påføre flere strøk. Påfør minst 1-2 strøk og gjerne 3-5 strøk for en enklere og raskere prosess.

Tapetdamper

En tapetdamper bruker damp til å løse opp tapetklister og tapetlim, og deretter kan tapetet skrapes av med en spatel. En tapetdamper er en effektiv metode for å fjerne tapet, men den er ikke like enkel som andre metoder. En tapetdamper er koblet til strøm, og på grunn av den begrensede energien kan den ha problemer med å varme opp vannet. Derfor kan tapetdamperen som metode for tapetfjerning være mye mer tidkrevende.

Tapetskrapen

En tapetskrape er en rulle med skarpe pigger som skjærer hull i tapetet, slik at damp og væske kan trenge inn og løse opp tapetklister og tapetlim. Tapetskraperen er derfor ideell som tapetfjerner for sagmusttapet med mange lag maling eller for vegger med flere lag tapet. Med flere lag tapet eller maling kan det være vanskelig for en tapetdamper eller tapetfjerner å trenge helt inn. Når du bruker en tapetskrape, må du imidlertid være forsiktig så du ikke skraper opp selve veggen. Det kan bety at veggen må jevnes ut før du setter opp ny tapet, eller at den kan males. Vær derfor forsiktig så du ikke gjør harde bevegelser med tapetskrapen.

Hva du trenger for tapetfjerner

Hvilket verktøy du bruker for å fjerne tapet, avhenger selvfølgelig av hvilken metode du bruker, men også av veggens materiale og hvor gammelt tapetet er. Som et minimum bør du imidlertid bruke:

  • Spatel
  • Tildekking
  • Tapetskrapen