Rask Levering
Alltid fri frakt over 1000 kr.
30 dages returrett
Avhent i butikk
Rask Levering
Alltid fri frakt over 1000 kr.
30 dages returrett
Avhent i butikk
  • ...

Bivoks

Hvis møblene eller annet treverk i hjemmet ditt trenger en oppfriskning, kan du bruke bivoks. Bivoks gir næring til treverket og beskytter det mot uttørking. Den gjør også overflaten motstandsdyktig mot hverdagens slitasje, skitt og smuss.
1 produkt
Flügger Natural Wood Bivoks
Fra kr 189
+ evt. lev. kostnader
Viser 1 produkter av 1

Hvilke tresorter kan brukes med bivoks?

Bivoks kan brukes på alle typer treverk, uansett tresort. Det samme gjelder ubehandlet, lutbehandlet og oljebehandlet treverk. Bivoks fremhever treets naturlige glød og gir den behandlede overflaten en vakker, gyllen finish.

Til møbler, kjøkkenbenker eller annet treverk i hjemmet kan du bruke flytende bivoks, som etterlater overflaten med et beskyttende lag mot daglig slitasje.

Slik behandler du treverk med bivoks

Bivoks er enkelt å jobbe med, da det bare skal påføres med en ren, tørr klut og gnis inn i treverket. Men før du begynner å behandle treverket ditt hjemme med bivoks, er det viktig å gjøre litt forarbeid.

  • Begynn alltid med å rengjøre overflaten grundig med trerens for å fjerne smuss, skitt og fett. Denne rengjøringen gjelder også hvis overflaten tidligere har vært behandlet med bivoks.
  • Når treverket er tørt etter rengjøringen, påfører du bivoks i et tynt lag med sirkulære bevegelser slik at voksen arbeider seg godt inn i overflaten.
  • Etter 15-20 min. poler overflaten med en tørr klut. Bruk et lett trykk for å arbeide overflødig bivoks inn i overflaten igjen.
  • Merk: Kluter med bivoks kan selvantenne, derfor må de mettes med vann eller destrueres etter bruk

Det du trenger for bivoksbehandling

  • Rengjøringsmiddel for treverk
  • Klut

Vedlikehold etter behandling med bivoks

Rengjør overflaten som er behandlet med bivoks, med en hardt oppvridd klut. Hvis du trenger å rengjøre overflaten grundigere, kan du bruke samme grunning eller trerens som bivoksbehandlingen.

For å opprettholde bivoksens motstandsdyktige overflate anbefaler vi at du behandler overflaten 1-2 ganger i året for å friske opp treets vakre utseende og bivoksens gode egenskaper.