Rask Levering
Alltid fri frakt over 1000 kr.
30 dages returrett
Avhent i butikk
Rask Levering
Alltid fri frakt over 1000 kr.
30 dages returrett
Avhent i butikk
  • ...

Fasademaling

Hver dag utsettes husets fasade for påvirkninger fra det danske været. Sol, vind og vær forårsaker mye slitasje på fasaden. Ved å male husets utside med fasademaling får huset de beste forutsetninger for å være motstandsdyktig og beholde sin vakre overflate så lenge som mulig.
10 produkter
Flügger Facade Impredur - Fasademaling
Fra kr 699
Matt
Blank
Glans
Flügger Facade Resist - Fasademaling
Fra kr 269
+ evt. lev. kostnader
Matt
Blank
Glans
Flügger Fasade Universal - Oljeemulsjonsmaling
Fra kr 609
Matt
Blank
Glans
Flügger Facade Silikat - Silikatmaling
Fra kr 669
+ evt. lev. kostnader
Matt
Blank
Glans
Flügger Facade Impregnation - Fargeløs
Fra kr 309
+ evt. lev. kostnader
Flügger Facade Primer - Fasadegrunning
Fra kr 189
Flügger Fasade Silikatgrunning - grunning
Fra kr 929
+ evt. lev. kostnader
Flügger Fasadeforsterkning - Fasade grunning
Fra kr 659
+ evt. lev. kostnader
Fargeprøve - Heldekkende
Fra kr 79,95
Matt
Blank
Glans
Viser 10 produkter av 10

Valg av fasademaling

Fasademaling er en spesialutviklet maling for bruk på husfasader som gir den beste beskyttelsen og de beste forutsetningene for et vakkert og langvarig resultat. Det er derfor viktig å velge en maling som er spesielt utviklet for fasademaling.

Fasademaling finnes i forskjellige typer, hver med sine egne spesielle egenskaper for utendørs murverk, puss og betong. Avhengig av fasadematerialet kan du velge mellom en universell oljeemulsjonsfasademaling, akrylfasademaling, silikonmaling og silikatmaling.

Det er også viktig å velge en pustende fasademaling som er så dampgjennomtrengelig som mulig. Med en dampgjennomtrengelig fasademaling blir ikke fuktigheten fanget, men drenert bort, slik at man unngår fuktskader der pussen kan begynne å flasse av overflaten.


Valg av farge og glans for fasademaling

Det er en rekke hensyn du bør ta når du skal velge farge på huset ditt. For å gjøre fargevalget enklere er det lurt å ta hensyn til bygningens omgivelser, arkitektoniske stil og generelle uttrykk når du skal velge farge til fasaden på huset ditt. Når det gjelder glansgraden på fasademaling, er glansgraden vanligvis en matthetsgrad. Fasademaling finnes imidlertid også i en mer blank glansgrad, men den brukes svært sjelden.

Hvis du velger en klassisk hvit farge til huset ditt, kan det være en fordel å få den tonet til en offwhite med en gul eller grå undertone, ellers vil fargen få et blålig skjær i dagslys.

Fargevalget er selvfølgelig helt opp til deg, og vi toner den fargen du ønsker. Hvis du trenger inspirasjon til fargevalget, kan du alltid bruke fargekartet eller fargevelgeren vår på nettet. Du kan også starte med et utvalg fargeprøver, slik at du kan se fargene direkte på fasaden på huset ditt.


Når er det best å male med fasademaling?

Når du maler fasader, er det viktig å male på en tørr overflate. Derfor er det alltid best å male om sommeren eller sent på våren og tidlig på høsten. Velg et tidspunkt der det har vært fint vær i noen dager og ikke har regnet før du begynner å male fasaden, og der været holder seg i noen dager etter at du er ferdig med å male.


Slik maler du med fasademaling

I tillegg til å velge riktig type maling til fasaden for å forebygge fuktskader, er det også svært viktig å gjøre et godt forarbeid. Det gir et flott resultat og sikrer også en lengre holdbarhet på det ferdige resultatet.

  • Alt løst puss og flak bør først fjernes ved å vaske og skrubbe. Du kan bruke en børste, skrape eller spatel.
  • Alger, mugg og muggvekst fjernes ved grundig rengjøring med algefjerner.
  • Rengjør overflaten grundig med fasaderens og skyll med vann.
  • Skader, hull og sprekker i overflaten repareres med et sementbasert fyllstoff.
  • Påfør deretter en grunning. Dette er spesielt viktig for fasader som er nypusset og lett gnir av eller suger. Det kan være lurt å påføre to eller flere strøk med grunning for optimal holdbarhet.
  • Begynn med å male med pensel langs kanter, hjørner, vinduer og dører. Mal deretter de store flatene med en malerull, gjerne med teleskopstang. Mal i lange strøk, og unngå å stoppe midt på en flate, da dette kan føre til fargeforskjeller i det ferdige resultatet.

Det du trenger for å male fasaden

  • Børsteskrape eller spatel
  • Algefjerner
  • Fasaderengjøring
  • Sementbundet sparkel
  • Grunnmaling
  • Fasademaling
  • Pensel
  • Malingsrulle
  • Teleskopstang