Rask Levering
Alltid fri frakt over 1000 kr.
30 dages returrett
Avhent i butikk
Rask Levering
Alltid fri frakt over 1000 kr.
30 dages returrett
Avhent i butikk
  • ...

Treolje

Slitasje og værforhold vil etter hvert føre til at treverket mister sin glans. Men med treolje kan du enkelt få treets opprinnelige farge, glød og struktur tilbake til livet. Uansett om det gjelder tremøbler innendørs, hagemøbler, terrassen eller kjøkkenbenken, gir treolje god pleie og beskyttelse slik at treverket ditt får en lang levetid. Les mer om utendørs treolje for her.
4 produkter
Flügger Wood Tex Impredur - Ekstra vannavvisende treolje
Fra kr 249
Brukbar etter 24 timer
Flügger Wood Tex Wood Oil - Vannbasert treolje
Fra kr 219
Flügger Wood Oil Classic - Treolje
Fra kr 199
+ evt. lev. kostnader
Viser 4 produkter av 4

Hva er treolje?

Treoljen gir næring til treverket og minimerer risikoen for sprekkdannelser på grunn av uttørking, samtidig som den beskytter mot råte og sopp. Gjennom treoljens næring får treverket en fornyet glød, slik at treets naturlige struktur og årer fremheves igjen. Samtidig blir overflaten smuss- og vannavvisende, noe som gjør treverket lettere å vedlikeholde og rengjøre.

Dette er spesielt gunstig for utendørs treverk eller kjøkkenbenker som er svært utsatt for vann. Treoljen herder overflaten slik at skitt, smuss, vann og bakterier ikke kan trenge inn i treverket og forårsake skade.


Slik tester du om treverket ditt trenger treolje

Du kan enkelt se om treverket ditt trenger en ny behandling med treolje. Du kan for eksempel teste det på en benkeplate ved å dryppe noen dråper vann på overflaten. Hvis vannet legger seg på overflaten som en liten boble, er benkeplaten fortsatt godt herdet og beskyttet mot vanninntrengning. Hvis vannet derimot renner ned på benkeplaten, er treverket ikke lenger motstandsdyktig og må behandles med treolje.


Valg av treolje

Når du skal velge treolje, er det viktig å ta hensyn til hvilken type treverk du skal behandle. Det finnes spesielle treoljer som er utviklet for spesifikke tresorter. Hvis du for eksempel skal behandle teakmøbler, er det en god idé å bruke en teakolje. Treolje har imidlertid pleiende egenskaper som metter treverket og får frem den naturlige fargen og gløden.

Når det gjelder valg av treolje, finnes den også i to typer: vannbasert og oljebasert. Begge inneholder de egenskapene som gir treverket de beste forutsetningene for et langt liv.

  • Vannbasert treolje gir en vannavvisende overflate som bevarer treets glans og sikrer god holdbarhet. Den beskytter også treverket mot solens sterke UV-stråler.
  • Oljebasert treolje forhindrer uttørking og sprekkdannelser i treverket og gir treoverflaten et gyllent utseende.

Valg av farge på treolje

Fargevalget for treolje er vanligvis en klar, fargeløs treolje. Du kan imidlertid også velge en hvitpigmentert treolje til lyse tresorter. Hvis du ønsker en farge, finnes treolje også i et bredt spekter av farger, slik at du trygt kan behandle treverket både innendørs og utendørs med den fargen som passer til interiøret og omgivelsene dine. Du kan finne inspirasjon til fargevalg i fargekartet vårt eller i fargevelgeren på nettet.

Hvis du velger en treolje med fargepigmenter, vil denne typen gi ekstra beskyttelse mot solens UV-stråler.

Slik behandler du med treolje

God forbehandling sikrer også optimal beskyttelse av treverket og gir overflaten et jevnere og ikke minst mer holdbart resultat.

  • Begynn med å rengjøre treverket med trerens.
  • Slip deretter overflaten med sandpapir i samme retning som treets årer. Rengjør etterpå for å fjerne slipestøv.
  • Påfør tregrunning med pensel på treoverflaten, og la den tørke i henhold til anvisningene på tregrunningen.
  • Påfør treoljen med en pensel eller svamp, og arbeid treoljen inn i overflaten av treverket. Etter påføring er det viktig å gi overflaten god tørketid. Følg anvisningene på treoljen. Tørk av med en klut for å fjerne overflødig treolje.

Hva du trenger for behandling med treolje

  • Rengjøringsmiddel for treverk
  • Sandpapir
  • Grunning av treverk
  • Pensel
  • Rengjøringsvamp
  • Klut